Handnijverheid

Bronzen beeldjes uit Burkina Faso

De bronzen beeldjes zijn allemaal unieke producten, met de hand gemaakt. In het assortiment krijgt symboliek veel aandacht en hierdoor zijn de beeldjes een mooi en kostbaar geschenk. Brons is een kostbaar – en zwaar metaal. Bronsgieten is in Burkina Faso een traditioneel en belangrijk ambacht. Het geeft de beeldhouwers de mogelijkheid hun positie te verbeteren.

Vazen uit Ghana (West Afrika)

Deze prachtige vazen worden in een kleine werkplaats in Ghana gemaakt. De eigenares is Mathilda en zij werkt al 10 jaar samen met onze leverancier Sarana.

Mathilda vindt gelijkheid belangrijk, daarom zijn er zowel vrouwen als mannen werkzaam.

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van lokale en natuurlijke grondstoffen. Daarnaast worden er ook geen chemicaliën gebruikt.

Metaal uit Bali (Indonesië)

Deze metalen voorwerpen worden gemaakt door een familiebedrijf gevestigd op het platteland van Bali. De mannen zijn verantwoordelijk voor de productie, het snijden, lassen, solderen en stukken aan elkaar zetten, zodat het gewenste ontwerp ontstaat. De vrouwen nemen de afwerking voor hun rekening, zij schuren het metaal en werken het af in de gewenste kleur.

Siyabonga uit Zuid Afrika

Siyabonga aardewerk

Siyabonga producten worden geïmporteerd uit Zuid Afrika.

Iedereen die wel eens in Zuid Afrika is geweest zal enthousiast vertellen over de schoonheid van het land, de aardige mensen en de geweldige cultuur.

Souvenirs of cadeaus uitzoeken is een feest omdat er zulke prachtige dingen gemaakt worden en te koop zijn. De positieve reacties op die cadeaus en de herhaalde verzoeken om bij een volgend bezoek aan Zuid Afrika spulletjes mee te nemen hebben ertoe geleid het bedrijf te starten.

Door aankoop van de producten draagt u bij aan een beter leven voor de makers ervan.

Alle projecten worden door Siyabonga bezocht en de arbeidsomstandigheden zijn goed. De medewerkers verdienen een goed salaris, worden niet onderbetaald en uiteraard vindt er geen kinderarbeid plaats.

Nog even over de naam. Siyabonga betekent letterlijk “wij danken u” in de Zulutaal. Siyabonga dankt u voor de belangstelling die u toont in de producten en wij van de Wereldwinkel Barneveld hopen u gauw als klant te mogen verwelkomen.