Koken, tafelen en food

Tony’s Chocolonely

Bij Tony’s Chocolonely werken ze elke dag heel hard om de chocoladewereld 100% slaafvrij te maken. Dit is hun missie en bestaat uit 3 delen.

Crazy about chocolate
Ze willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak.
Daarom kopen ze hun cacao rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust waar ze een lange termijn-relatie mee hebben. Een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade.
Verder kopen ze hun ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in. Maar liever gaan ze nog een stukje verder. Zoals de biologische melk van Nederlandse koeien waar ze hun chocolademelk van maken bijvoorbeeld.Serious about people
Bij Tony’s Chcolonely zijn ze behoorlijk serieus als het om mensen gaat. Zeker als het op cacaoboeren aankomt zullen ze niet rusten voordat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij recht op heeft. Zo zijn ze bijvoorbeeld hun Bean to Bar project gestart waar een directe handelsrelatie met cacaoboeren centraal staat.Raising the bar
Zij zijn vastbesloten om chocolade te veranderen. Zij willen laten zien dat het ook anders kan door het goede voorbeeld te geven. Ze hopen hiermee andere (grotere) chocolademakers en verkopers te inspireren ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Alleen zo kan de ongelijk verdeelde chocoladewereld veranderen in een 100% slaafvrije cacao-industrie.
 

Café de Origen

Cafe de Origen is een koffie met een verhaal. Een verhaal over mensen uit verschillende culturen, hard werken en prettig zakendoen, betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Cafe de Origen zet zich in om voor producenten de mogelijkheid tot directe toegang tot de Nederlandse markt te vergroten.

Cafe de Origen koopt de koffie rechtstreeks in bij de aangesloten producenten en betaalt hen een goede prijs die ze in staat stelt hun kosten te dekken en te investeren in hun leefomgeving.

Nieuwe collectie servies

Tibarine serie. Dit prachtige servies is afkomstig uit Tunesië en is stuk voor stuk met de hand beschilderd. Het is te verkrijgen in de kleuren blauw/crème en zwart/crème.

 

 

Dopper flessen

Iedereen kent ze wel: de Dopper flessen. Duurzame designflessen waarvan ook nog eens 5% van de omzet naar de Dopper Foundation gaat. Wij hebben een hele mooie selectie van de Dopper flessen in onze winkel!