Sieraden en mode

Sieraden Zilver

Het zilver van Esperanza wordt al 25 jaar geïmporteerd uit Mexico. Het zilver is gecertificeerd en wordt gekeurd door WaarborgHolland. Esperanza werkt volgens de principes van Fair Trade en WFTO.

Het Esperanza zilver is kwalitatief hoogwaardig 9.25 oftewel Sterling zilver.

Uit de zilvermijnen van Mexico wordt het zilver gewonnen. Door ambachtelijke zilversmeden wordt het volgens eeuwenoude techniek, die overgedragen wordt van vader op zoon verwerkt. In samenwerking met Esperanza, ontworpen naar Europees modebeeld, wordt er keer op keer een mooie collectie ontwikkeld samen met de zilversmeden.

 

 

Zijden sjaals

Deze zijden sjaals komen uit Bangladesh. Voor het beschilderen wordt de zijde uitgekookt om de lijmachtige stoffen uit de vezels te verwijderen.

Ze wordt opgespannen op houten frames en dan beschilderd. Er wordt gewerkt met vrij dunne verf waardoor de verschillende kleuren in elkaar overlopen; dat geeft een mooi wolkachtig effect. Het beschilderen wordt door vrouwen uit arme families gedaan die op deze manier een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het familie inkomen.

Sieraden en sjaals uit India

Veel van onze sieraden en sjaals uit India worden door ons ingekocht bij de fair trade leverancier Siddarth.

Over Siddharth

Siddharth was de naam van een prins die later wereldwijd bekend werd onder de naam Gautama Boeddha. We hebben deze naam niet gekozen omdat hij bij veel mensen bekend in de oren klinkt, maar omdat we worden geïnspireerd door Siddharths manier van leven en zijn benadering van mensen. We zijn van mening dat we, door de keuze van zijn naam, aan het begin staan van onze reis op de weg naar verbetering van de arbeidsomstandigheden in onze achtergestelde samenleving.

We willen een omgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en de mogelijkheden om een beter leven voor zichzelf en hun families te creëren. We geloven dat er alleen een betere wereld kan ontstaan als we elkaar helpen.

Met de koop van de producten van Siddarth ondersteunt u naast het FairTrade principe ook het project ‘Let me bloom’. Dit project zet zich in voor het scholen van weeskinderen in India. Siddharth Imports doneert een gedeelte van de winst aan dit project.

De ringen zijn verstelbaar en daardoor draagbaar voor iedereen.

Ze zijn in vele kleuren en soorten verkrijgbaar.

De kettingen op de foto zijn gemaakt van halfedelstenen. De ene is rode onyx en de andere blauwe agaat. Een halfedelsteen is een edelsteen die niet tot de edelsteen soorten robijn, saffier, diamant of smaragd behoren. De kwaliteit van de stenen is er echter niet minder om.

Elke steen heeft zijn eigen werking.

De sjaal is gemaakt van 100% puur handgeweven zijde.

De stola’s zijn in veel verschillende kleuren en dessins beschikbaar.